УРЯД США ЗРОБИТЬ ГРАНТОВИЙ ВНЕСОК ДО ФОНДУ ПІДТРИМКИ ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ НА $25 МЛН

11/2023

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) зробить перший внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі $25 млн. Як повідомляє Міністерство енергетики України, USAID та секретаріат Енергетичного співтовариства підписали угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму $25 млн США.

«Це перший внесок уряду США до фонду, створеного за ініціативою міністра енергетики України Германа Галущенка і єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Загальна сума зобов’язань щодо внесків партнерів до Фонду підтримки енергетики сягнула понад 329 млн євро. З них на рахунок уже перераховано близько 192 млн євро від 15 спонсорів державного та приватного секторів з різних держав. Решта суми — анонсовані та формалізовані внески, які очікуються на рахунку фонду найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

З початку 2023 року в межах Фонду підтримки енергетики укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, палива та матеріалів на загальну суму в майже 100 млн євро.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial