СЬОГОДНІ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ Є ПРОФІЦИТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ – УКРЕНЕРГО

11/2023

Сьогодні в енергосистемі є профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, в 3 денні години надає аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 480 МВт*год. Про це повідомляє «Укренерго».

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється в денні та  вечірні години (період максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 745 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 116 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини,  Молдови та Румунії в нічні години (добовий мінімум споживання)  загальним обсягом 2 256 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 384 МВт.

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 416 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

З технічних причин є відключення в Сумській та Чернігівській областях.  Тривають ремонтні роботи.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial