ДО ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ДОДАНО 1,6 ГВТ ПОТУЖНОСТІ

10/2023

У межах масштабної ремонтної кампанії в енергетиці до енергосистеми вже додані 1,6 ГВт. Досягнути цього показника вдалося завдяки модернізації блоків теплової та гідрогенерації. Ще 100 МВт буде додано найближчим часом.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з послами G7+, передає пресслужба міністерства.

Міністр нагадав, що з 10 жовтня минулого року об’єкти української енергетичної інфраструктури стали однією з головних цілей російських атак і зазнали понад 300 влучань.

«Близько 50% усієї енергосистеми, включно з об’єктами генерації і передачі, було втрачено через російські атаки. На жаль, деякі об’єкти зруйновані та не підлягають ремонту. Ми втратили приблизно 50% генеруючих потужностей, які були доступні до повномасштабної агресії», – зазначив очільник Міненерго.

Зокрема втрачено 44% потужностей атомної генерації, 60% – теплової, понад 70% вітрових і близько 20% сонячних потужностей. Найбільша в Європі атомна електростанція – ЗАЕС, потужність якої становить 6 ГВт, досі окупована росіянами, нагадав міністр.

Розуміючи виклики, енергетики провели наймасштабнішу за всю історію незалежності ремонтну кампанію на енергооб’єктах.

«Уже відремонтовано 8 атомних енергоблоків. У ремонті – ще один блок на 1000 МВт. Протягом ОЗП всі дев’ять блоків підконтрольних Україні АЕС будуть працювати на повну потужність. Атомна генерація буде нести основне навантаження», – розповів міністр.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial