«ДТЕК ЕНЕРГО» ІНВЕСТУЄ 11 МЛРД ГРН У ПІДГОТОВКУ ТЕС І ШАХТ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

08/2023

За підсумками цього року ДТЕК планує інвестувати близько 11 млрд грн в підготовку та проходження опалювального сезону, повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook.

«Через атаки, пошкодження, руйнацію і окупацію енергетичних об’єктів ворогом, цьогоріч енергосистемі не буде доступна значна частина потужностей і резервів, які були своєрідною «подушкою безпеки» для минулої найскладнішої зими», - написав він.

У березні – липні цього року в компанії реалізували 9 планових ремонтів енергоблоків ТЕС. Ще 7 зараз у процесі. До кінця року планують відремонтувати 27 енергоблоків. В ці ремонти ДТЕК Енерго вже інвестував майже 2 млрд гривень. За підсумками року компанія планує вкласти 3,5 млрд гривень, що на 60% більше минулорічних інвестицій.

За словами Салєєва, посилено готуються до зими й шахтарі компанії. Попри війну у січні – липні їм вдалося ввести в роботу 15 нових вугільних лав. Ще 12 лав заплановано ввести до кінця року. Інвестиції компанії в український вуглевидобуток за підсумками року компанія планує збільшити вдвічі – до понад 7 млрд грн. «Загалом до кінця року у планові ремонти ТЕС і підготовку лав – по суті ключові аспекти підготовки до ОЗП – ми плануємо інвестувати близько 11 млрд гривень.

Цього було б більше ніж достатньо в «нормальних» умовах підготовки. Але всі ми пам’ятаємо, що минулого року, особливо з жовтня, енергетика – була ціллю ворога №1. Тільки ТЕС ДТЕК були атаковані понад 40 разів, три чверті з цих атак припали на останню осінь-зиму. Відновлення потрібно масштабне, руйнування колосальні», - зазначив Салєєв.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial