МІНЕНЕРГО І СВІТОВИЙ КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ ДОМОВИЛИСЬ ПРО СПІВПРАЦЮ

07/2023

Міністерство енергетики України і міжнародна організація «Світовий конгрес українців» уклали Меморандум про взаєморозуміння, повідомляє Міненерго.

Сторони домовились про співпрацю під час пошуку енергетичного обладнання, необхідного для заміни пошкодженого внаслідок військових дій. Також співпрацюватимуть у вирішенні питань залучення фінансування з державних та приватних джерел для підтримки та відновлення енергомережі.

Передбачено також координувати дії  під час оцінювання збитків енергетичної інфраструктури, завданих військовими діями, розроблення дорожньої карти відновлення енергетичного сектору України.

Сторони обговорили необхідність реалізації проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях, які дозволять не тільки відбудувати об’єкти за сучасними технологіями, але і децентралізувати генерацію та підвищити стійкість енергосистеми.

Світовий Конгрес Українців започаткував платформу Energize Ukraine, у межах якої проводиться робота із  залучення допомоги і збору обладнання для українського енергосектору.

«Сьогодні ми анонсуємо пожертву від американської компанії  1000 сонячних панелей, які ми передамо в Україну від імені СКУ. Ці панелі будуть спрямовані на побудову сонячних електростанцій у лікарнях. Це перша частина початкового пакету допомоги у межах платформи Energize Ukraine», - зазначив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

Окрему увагу на зустрічі приділили питанням співпраці із залучення міжнародної допомоги для розмінування територій, на яких розташовані енергетичні об’єкти.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial