На міжнародній виставці InterSolar 2023 вперше був представлений український стенд

06/2023

Цьогоріч на міжнародній виставці InterSolar 2023 вперше був представлений український стенд, організований Асоціацією сонячної енергетики України.

 

«Європа переживає стрімке зростання сонячної енергетики: війна в Україні прискорила енергетичний перехід. Темпи встановлення СЕС перевищують навіть найоптимістичніші прогнози. Ці тенденції яскраво продемонструвала найбільша виставка галузі – InterSolar 2023, яка днями пройшла у Мюнхені. Майже 2,5 тисячі стендистів і 85 тис відвідувачів – підтверджують розмах, якого набирає галузь. І цього року вперше на виставці був представлений український стенд, організований Асоціацією сонячної енергетики України. На ринок Європи АСЕУ просуває компанії, які працюють за EPC-контрактами, виробників обладнання», - наголошують в асоціації.

 

Європейський ринок є дуже привабливим, і українські компанії активно шукають на ньому нові можливості для себе. І це двосторонній інтерес.

І, як вказують в АСЕУ, якщо ще недавно для українських компаній вихід на ринок Європи був надзвичайно складним, то зараз європейці значно лояльніші. Торік в Європі було встановлено 41,4 ГВт нових сонячних потужностей. Це на 47% більше, ніж у 2021 році. Цього року очікують 50 ГВт. А в 2026 році щорічний приріст нових потужностей становитиме 85 ГВт. Попит дуже високий, – говорить керівник АСЕУ Артем Семенишин. Українські компанії можуть допомогти Європі швидко збільшити потужності

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial