Число трейдерів і енергопостачальників з початку війни скоротилось вдвічі

06/2023

Такі дані гендиректор АТ "Енергетична компанія України" (ЕКУ) Віталій Бутенко оприлюднив під час відкриття європейської конференції для енерготрейдерів ETCSEE у Відні.

"В умовах постійних обстрілів і руйнувань трейдинг як бізнес зазнав нищівного удару. Ліквідність багатьох компаній не витримала такого тиску. Ринок консолідувався, в основному вижили великі гравці зі значним запасом міцності. За перші півроку з початку повномасштабного вторгнення, кількість трейдерів і постачальників скоротилася вдвічі", – навів невтішну статистику він.

Віталій Бутенко наголосив, що Україна в таких умовах не запровадила тотального адміністративного контролю, а зробила ставку на ринок, і вона виявилася успішною. Під час виступу він висловив думку, що Україна та Європа мають змінити парадигму партнерства в енергетиці для забезпечення безпеки єдиного європейського простору.

Віталій Бутенко також нагадав про плани України стати великим енергетичним хабом в Європі.

ETCSEE є найвідомішою конференцією у сфері торгівлі енергоресурсами у Центральній та Південно-Східній Європі та проводиться за підтримки Європейської федерації енерготрейдерів (EFET). Цього року вона зібрала понад 500 представників енерготрейдингових компаній Європи.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial