РАДА УХВАЛИЛА ЗАКОН ПРО ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОВЖИВАННЯМ НА ОПТОВИХ ЕНЕРГОРИНКАХ REMIT.

06/2023

Верховна рада ухвалила закон №5322 щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках, який імплементує положення регламенту ЄС щодо доброчесності та прозорості оптового енергетичного ринку "REMIT". «За» проголосувало 257 депутатів.

Нагадаємо, REMIT - це регуляторний акт Європейського Союзу (Регламент (ЄС) 1227/2011), який визначає правила поведінки на ринку електроенергії та газу. REMIT встановлює правила поводження з інсайдерською інформацією на енергетичному ринку та визначає поняття зловживання та маніпулювання на ринку. Його мета - виявлення та запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках (торгівля на основі інсайдерської інформації, маніпулювання на ринку). Європейський Союз зобов’язався моніторити оптові енергетичні ринки відповідно до принципів REMIT.

Закон зобов'язує НКРЕКП затвердити список практик, які можуть бути розцінені як маніпулювання або спроба маніпулювання на енергетичних ринках. «Закон про REMIT змусить НКРЕКП реагувати на зловживання на ринку електроенергії», - прокоментувала закон народний депутат Людмила Буймістер.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial