Україна та Німеччина запускають спільний проєкт з оснащення об’єктів критичної інфраструктури відновлюваними джерелами енергії

05/2023

Україна та Німеччина розпочинають проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України – R2U» для українських громад. Це перший етап реалізації домовленостей, підписаних у Києві міністром енергетики України Германом Галущенком та віце-канцлером ФРН Робертом Габеком для поглиблення Німецько-Українського енергетичного партнерства з акцентом на «зелене» відновлення та відбудову енергетики України.

У межах проєкту буде відібрано до 20 громад, у яких проведуть енергоаудит будівель критичної інфраструктури для подальшого оснащення відновлюваними джерелами енергії. Проєкт розрахований на 18 місяців, його вартість – близько 2 млн євро.
Деталі запуску проєкту під час онлайн-презентації обговорили заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков, представники проєкту R2U, GIZ Україна та інших залучених організацій.

«Дуже важливо, що домовленості між міністрами виконуються. Цим проєктом ми розширюємо нашу співпрацю з німецькими партнерами, орієнтовану на посилення стійкості української енергетичної системи за рахунок децентралізації генерації та розподілу електричної енергії. Майбутнє - за децентралізованою системою, де споживачі зможуть самостійно виробляти, використовувати, ділитися, зберігати та контролювати чисту енергію без посередників.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial