ШМИГАЛЬ ПРОКОМЕНТУВАВ МОЖЛИВІСТЬ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

03/2023

Кабмін після закінчення опалювального сезону планує підвищити тарифи на електроенергію, але вразливі верстви населення не постраждають від такого рішення і зможуть скористатися монетизованою субсидією, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Судово-Юридична газета.

«До кінця опалювального сезону – ми якщо дали обіцянку, то виконаємо її – жодні тарифи змінюватися не будуть», – сказав він.

Шмигаль додав, що зруйновану росіянами інфраструктуру потрібно відновлювати, і це неможливо покрити коштом коштів енергокомпаній.

Прем’єр пообіцяв, що соціально незахищені верстви не відчують можливого фінансового навантаження через комунальні тарифи.

«Уряд та Офіс президента однозначно можуть пообіцяти, що люди, вразливі верстви населення не можуть постраждати через будь-яку реалізацію проєктів з розвитку відновлення, стабілізації, розвитку енергетики України», — пояснив Шмигаль.

Наразі домогосподарства, які споживають на місяць до 250 кВт·год (включно), платять за електроенергію за тарифом 1,44 грн. (з ПДВ) за 1 кВт·год, а ті, які споживають понад 250 кВт·год – за тарифом 1,68 грн. (з ПДВ) за 1 кВт⋅год.

За прогнозами, вартість електропостачання в Україні може збільшитися вчетверо вже цієї весни. Є ймовірність, що вартість поступово підвищуватиметься.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial