КІЛЬКІСТЬ СКАРГ НА НЕДОТРИМАННЯ ГРАФІКІВ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЗМЕНШУЄТЬСЯ — НКРЕКП

02/2023

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), продовжить перевіряти операторів систем розподілу та штрафувати їх за неефективне виконання обов'язків, сказав керівник Регулятора Костянтин Ущаповський.

«Скарги від споживачів про нерівномірний розподіл електропостачання почали надходити до Комісії у листопаді минулого року. З того часу ми отримали більше ніж 3,6 тисяч звернень громадян практично з усіх регіонів України. На сьогодні більшість скарг пов’язані з тим, що споживачі не мають доступу до кол-центрів, на сайтах компаній відсутнє інформування стосовно чіткого часу початку та закінчення відключення. НКРЕКП перевіряє кожну скаргу, виносить відповідні рішення про накладення штрафних санкцій, а також надає приписи та настанови компаніям щодо усунення недоліків та порушень для того, щоб налагодити належне інформування споживачів про графіки аварійних відключень», - сказав Ущаповський.

Керівник Регулятора додав, що зараз кількість скарг зменшується, а це свідчить про те, що незадоволених споживачів стає менше. Керівництво обленерго більш ретельно почало ставитися до інформування споживачів, складання графіків відключень та їх застосування, тому ситуація покращується.

«Комісія сьогодні стоїть на захисті прав споживачів. Якщо маємо дефіцит електроенергії, вона має розподілятися коректно, рівномірно між усіма споживачами. В цьому полягає наше основне завдання при цих перевірках. І не треба шукати в діях НКРЕКП упередженого ставлення або політичного підґрунтя», - підсумував Ущаповський.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial