У ЧАСТИНІ КИЄВА ЗАСТОСУВАЛИ СТАБІЛІЗАЦІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА

02/2023

У частині Києва в неділю, 5 лютого, довелося застосувати стабілізаційні відключення світла, оскільки мережі поки що не здатні передавати великі обсяги електроенергії, повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко.

«На 6 лютого  Укренерго визначив такі обмеження споживання: Київ - у середньому 1152 МВт, Дніпропетровська обл. - 1422 МВт на час з 6:00 до 24:00», - йдеться у повідомленні.

НЕК визначив для регіонів значно менші обмеження, ніж зазвичай. Найбільш імовірно це пов'язано з тим, що певні обсяги електроенергії неможливо доставити в Одеську область. Тому ця частина розподілилася на інші області.

«Київ не повинен був мати обмежень споживання до 16.00, але вже зранку колегам довелося застосовувати стабілізаційні графіки в частині міста. Чому так сталося? Ми вже знаємо, що є обмеження балансові (тобто дефіцит генерації) і мережеві. 5 лютого вдалося закрити генерацію. Але мережі поки що не здатні передавати такі обсяги. Пошкодження після атак ще не вдалося відновити повністю, щоб інфраструктура працювала нормально. Саме тому довелося повертати стабілізаційні відключення», - написав Коваленко.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial