Кабмін погодив пропозицію Міненерго про розроблення ТЕО для будівництва нових блоків на ХАЕС

01/2023

Кабінет Міністрів України погодив пропозицію Міністерства енергетики про розроблення техніко-економічного обґрунтування будівництва енергоблоків АР1000 на Хмельницькій АЕС.

Про це повідомив представник Парламенту в Уряді Тарас Мельничук.

«Погоджено з метою створення умов для будівництва нових енергоблоків Хмельницької АЕС, спираючись на положення Хартії стратегічного партнерства Україна - США, підписаної 10.11.2021, пропозицію Міністерства енергетики про розроблення техніко-економічного обгрунтування будівництва ядерної установки із застосуванням технічних характеристик реакторної установки типу АР1000 та подання його Кабінету Міністрів України для затвердження», - повідомив Мельничук.

Як вказує він, передбачено, що замовником будівництва нових енергоблоків Хмельницької АЕС є державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Як повідомлялося раніше, заступник міністра енергетики Ярослав Демченков на Форумі у Давосі повідомив, що Україна планує до 2032-го року 2 атомних енергоблоки. Також, планується розпочати пілотний проєкт малих модульних реакторів.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial