CША ВИДІЛЯТЬ $125 МЛН ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

01/2023

Адміністрація Байдена надає $125 млн на електричні деталі та інші матеріали, щоб допомогти ремонтним бригадам в Україні не відставати від російських ударів, які завдають ударів по електричній системі країни, заявив у середу голова відділу міжнародної допомоги США з розвитку, повідомляє AP.

Агентство США з міжнародного розвитку планує використати ці гроші для закупівлі резервної електроенергії для систем водопостачання та теплопостачання Києва. Фінансування також допоможе поповнити запаси газових турбін, трансформаторів та іншого життєво необхідного енергетичного обладнання.

Адміністратор USAID Саманта Пауер, яка відвідує Всесвітній економічний форум у Давосі, Швейцарія, оголосила про фінансування під час зустрічі з першою леді України Оленою Зеленською та іншими. У заяві USAID йдеться, що гроші надходять із додаткового фінансування України, схваленого Конгресом минулого місяця.

З жовтня російські війська посилили удари по електричній мережі України та іншій критичній інфраструктурі, неодноразово занурюючи українців у темряву та зимовий холод. Працівники комунальних служб та інші намагаються відновити електрику та опалення під час майже щотижневих загороджень інфраструктури.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial