Дефіцит скоротився, але є нюанс: яка зараз ситуація в енергосистемі

12/2022

Дефіцит електроенергії в країні в дещо скоротився, однак наявні потужності все ще не можуть задовольнити потреби усіх споживачів.

Скоротити дефіцит потужності вдалося завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у компанії, наявної потужності в енергосистемі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в Україні, тому що одночасно збільшився рівень споживання електроенергії.

"Це пов’язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає й обсяг споживання промисловості", - пояснили в "Укренерго".

У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми.

Поділитися:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial